2013-11-14 17:19:38• hírek • Szatmár.ro

Hétköznapi túlélőtippek

Fotó: Babos Katinka
Fotó: Babos Katinka

A „túlélés" létezésünk alapeleme. Napról napra túlélünk bizonyos élethelyzeteket. Tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy a túlélésre kondicionálódtunk.

A legnagyobb erőpróbák a hétköznapok során várnak ránk. Nézzünk néhány praktikus tanácsot arra vonatkozóan, hogyan éljük túl a néha fárasztó és nyomasztó munkanapokat.

- Figyelj tested jelzéseire, és törődj vele úgy, ahogyan azt igényli. Táplálkozz minél ésszerűbben. Abban a pillanatban, amint többet eszel, vagy több alkoholt fogyasztasz, pillanatnyilag elűzöd a stresszt, de hosszútávon károsítod az egészséged.

- Állíts össze egy könnyed edzésprogramot. A hét minden napjára, legkevesebb 30 perces mozgást ütemezz be.

- Naponta iktass be egy olyan módszert, ami kikapcsol és relaxál. Ez lehet egy egyszerű séta, meditálás, vagy bármilyen hobby.

- Azért, hogy az általad átélt fontosabb események és az emlékeid ne vesszenek a feledés homályába, vezess hajónaplót. Amennyiben ezeket lejegyzed, a mindennapi dolgaid sokkal átláthatóbbak lesznek.

- Minden esetben fejtsd ki a véleményed, hangoztasd azt, hogy miként vélekedsz a dolgokról, bármiről is legyen szó. Védd meg az álláspontod, de tartsd tiszteletben mások véleményét is. Ne gondold azt, hogy örökké, mindig mások elvárásainak kell megfelelned.

- Gondolj arra, hogy egy bizonyos pontig átveheted az irányítást az életed eseményei fölött. Tartsd ellenőrzésed alatt ezeket az eseményeket, a többit pedig hagyd magad mögött.

- Minden esetben tudatosan szervezd meg és oszd be az idődet. Kérj segítséget abban az esetben, ha szükséges, és határozd meg mi az, ami az életedben elsőbbséget élvez. Legyen egy meghatározott életritmusod és mindig jusson idő magadra.

- Élj az értékrendszerednek megfelelően, a lehető legnagyobb összhangban önmagaddal. Amennyiben cselekedeteid visszatükrözik a meggyőződésed, annál jobban fogod magad érzeni a bőrödben.

- Amikor lehangolt vagy, gondolj az eddigi sikerélményeidre.

- Reális és világos célokat fogalmazz meg. Jobb, ha beismered, hogy nem lehetsz az élet minden területén 100%-ig sikeres.

- Fejleszd ki a megbocsátó énedet. Hagyd, hogy mindenki a saját belátása szerint cselekedjen, és engedd, hogy minden magától alakuljon. Ezek a praktikus tanácsok a segítségedre lehetnek abban, hogy az életed ne csak a „túlélésről" szóljon!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: